Recept - Afrikansk kyckling

457 kcal/port Ur MåBra nr 11 2007

Meny-0711-Afrikansk-kyckling

  • = Lättviktarmat
  • = Glutenfritt
  • = Låglaktos
  • = Mjölkfritt
  • = Snabbt & enkelt

Ingredienser

2 port

 

250 g kycklingfilé i stora bitar
1 tsk flytande smör/olja
1 hackad lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2–1 hackad röd chili
1 1/2 dl lätt kokosmjölk
1/2 strimlad paprika

Servera till:

1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt
1/2 hackad röd paprika
2 msk jordnötter
2 msk sultanrussin
1/2 skivad banan

 

Så här gör du

Bryn kycklingbitarna runtom i smöret, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin och servera till grytan tillsammans med bananskivor.


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0