Recept - Citronkyckling med päronsallad

440 kcal/port Ur MåBra nr 9 2010


Fräsch kycklingrätt med syra och sötma som gifter sig fint!

Meny-1009-Citronkyckling med päronsallad

  • = Lättviktarmat
  • = Glutenfritt
  • = Låglaktos
  • = Mjölkfritt

Ingredienser

2 port

2 kycklingfiléer à 125 g
1 tsk rapsolja
½ citron
½ dl vitt vin
½ dl vatten
6 salviablad
salt, nymalen svartpeppar


Päronsallad:
1 päron
100 g vitkål
rosésallad


Dressing:
1 tsk flytande honung
1 msk vinäger, gärna champagnevinäger
1 msk olja
salt, peppar


Servera med:
3 dl kokt helt bovete (glutenfritt) eller dinkel (ej glutenfritt)


Så här gör du:

Salta och peppra kycklingen. Stek den i rapsoljan tills den får fin färg. Skiva citronen och lägg den på kycklingen, slå på vin, vatten och salvia och låt det småkoka ca 15 min eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva päron och vitkål och blanda med salladen. Blanda dressingen och slå den över salladen.


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0