10 matvanor att ladda med

Sitter här och läser iForm och tänkte dela med mig lite av innehållet!

10 matvanor att ladda med:

1. Havregryn - Innehåller massor av långsamma kolhydrater, sunda fettämnen och fibrer som ser till att du får en effektiv och jämn tillförsel av energi.

2. Avocado - Ger såväl hjärtvänligt fett, fibrer som främjar matsmältningen, lite kolhydrater och immunförsvarsstärkande E-vitamin och gör därmed att du mår bra.

3. Blåbär - Ger muskler och hjärna stor mängd bränsle i form av massor av kolhydrater, samtidigt som bären är fyllda med immunförsvarsstärkande färgämnen som bland annat ger ett bra skydd mot små och stora infektioner.

4. Grönkål - Inngehåller många värdefulla antioxidanter som bland annat skyddar dig mot förkylning. Dessutom innehåller kål mycker fibrer som är bra för matsmältningen och den är så kalorisnål att den känns lätt i magen.

5. Fullkornspasta - Ger massor av kostfibrer och därmed en sund och bra matsmältning. Dessutom ger pasta dig massor av bränsle till muskler och hjärna så att du kan hålla energin på hög nivå.

6. Torkade bönor - Innehåller många kostfibrer som är bra för matsmältningen, långsamma kolhydrater plus en rad värdefulla vitaminer och mineraler som gör både bruna och vita bönor till energiknippen.

7. Lättyoghurt - Innehållet av bakteriekulturer som främjar matsmältningen säkrar en stark tarmflora som inte bara gagnar din matsmältning utan också stärker ditt immunförsvar och skyddar dig mot olika sjukdomar.

8. Lax - Fet físk som inte enbart är en förträfflig källa till energigivande D-vitamin - den innehåller även massor av fiskolja som bevisligen främjar din mentala prestation i vintermörkret.

9. Mandel - Ger stor mängd immunförsvarsstärkande E-vitamin, en stor mängd matsmältningsfrämjande kostfibrer och många långsamma kolhydrater som totalt sett gör att du kan hålla dig på topp lång tid.

10. Choklad - Om innehållet av kakao är högt ger choklad massor av immunförsvarsstärkande antioxidanter och hjärtvänliga fettsyror plus ämnen som möjligtvis kan främja hjärnans serotoninproduktion och främja din mentala energi.


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0