Avocadosoppa med parmesan

Igår kväll testade vi på att laga den här soppan hemma. Jag stod för matlagningen, och det var simpelt och gick väldigt fort att göra! Gott blev det med!



För 4 pers.
4 avocados
1½ dl mellangrädde (jag använde matlagningsgrädde)
7 dl grönsaksbuljong
½ tsk salt
Peppar

Gröp ur alla avocados och ta bort kärnan. Mixa 3 avocados till en jämn smet. Spara den sista avocadon. Häll i grönsaksbuljongen och grädden försiktigt och rör om emellanåt. Soppan skall bara värmas upp, inte koka.
Salta och peppra efter eget tycke.
Skär den sista avocadon i bitar och lägg dem i tallrikarna som "dekoration", häll soppan över och toppa med riven parmesanost.

Parmesanosten gör smakbrytningen, så hoppa inte över den!

Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0