Recept - Afrikansk kyckling
457 kcal/port Ur MåBra nr 11 2007
- = Lättviktarmat
- = Glutenfritt
- = Låglaktos
- = Mjölkfritt
- = Snabbt & enkelt
Ingredienser
2 port
250 g kycklingfilé i stora bitar
1 tsk flytande smör/olja
1 hackad lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2–1 hackad röd chili
1 1/2 dl lätt kokosmjölk
1/2 strimlad paprika
Servera till:
1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt
1/2 hackad röd paprika
2 msk jordnötter
2 msk sultanrussin
1/2 skivad banan
Så här gör du
Bryn kycklingbitarna runtom i smöret, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin och servera till grytan tillsammans med bananskivor.
Kommentarer
Trackback