Recept - Citronkyckling med päronsallad
440 kcal/port Ur MåBra nr 9 2010
Fräsch kycklingrätt med syra och sötma som gifter sig fint!
- = Lättviktarmat
- = Glutenfritt
- = Låglaktos
- = Mjölkfritt
Ingredienser
2 port
2 kycklingfiléer à 125 g
1 tsk rapsolja
½ citron
½ dl vitt vin
½ dl vatten
6 salviablad
salt, nymalen svartpeppar
Päronsallad:
1 päron
100 g vitkål
rosésallad
Dressing:
1 tsk flytande honung
1 msk vinäger, gärna champagnevinäger
1 msk olja
salt, peppar
Servera med:
3 dl kokt helt bovete (glutenfritt) eller dinkel (ej glutenfritt)
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen. Stek den i rapsoljan tills den får fin färg. Skiva citronen och lägg den på kycklingen, slå på vin, vatten och salvia och låt det småkoka ca 15 min eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva päron och vitkål och blanda med salladen. Blanda dressingen och slå den över salladen.
Kommentarer
Trackback