Recept - Sommarsoppa

410 kcal/port Ur MåBra nr 8 2010

Fest-1008-sommarsoppa

  • = Lättviktarmat
  • = Glutenfritt
  • = Låglaktos
  • = Mjölkfritt
  • = Festmat
  • = Snabbt & enkelt

Ingredienser


4 port

1–2 morötter
1 1/2 dm purjolök
100 g haricots verts
2 kycklingbröst, 250 g
2 msk olja
2 dl torrt vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
peppar
1 burk vita bönor, 400 g
2 msk hackad persilja


Servera med:
ett gott bröd, ca 35 g/portion ev. glutenfritt

Så här gör du


Skala och skiva morötterna. Skiva purjolöken. Rensa bönorna och skär dem i mindre bitar. Strimla kycklingbrösten. Fräs grönsakerna och kycklingbröstet hastigt i olja. Tillsätt vin och buljong. Krydda. Låt soppan sjuda i 10 min. Blanda ner bönorna och persiljan.


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0