Recept - Sommarsoppa
410 kcal/port Ur MåBra nr 8 2010
- = Lättviktarmat
- = Glutenfritt
- = Låglaktos
- = Mjölkfritt
- = Festmat
- = Snabbt & enkelt
Ingredienser
4 port
1–2 morötter
1 1/2 dm purjolök
100 g haricots verts
2 kycklingbröst, 250 g
2 msk olja
2 dl torrt vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
peppar
1 burk vita bönor, 400 g
2 msk hackad persilja
Servera med:
ett gott bröd, ca 35 g/portion ev. glutenfritt
Så här gör du
Skala och skiva morötterna. Skiva purjolöken. Rensa bönorna och skär dem i mindre bitar. Strimla kycklingbrösten. Fräs grönsakerna och kycklingbröstet hastigt i olja. Tillsätt vin och buljong. Krydda. Låt soppan sjuda i 10 min. Blanda ner bönorna och persiljan.
Kommentarer
Trackback