Dag 12 - lunch + fika

Fick bli en liten aprikos till "frukost" eftersom jag gick upp rätt sent idag. Började laga lunch rätt fort efterråt!




Lunchen: Lättdryck, ris, kyckling med cashewnötter på thailändskt vis (vitlök, kyckling, purjolök, gul lök, röd paprika, blomkål, broccoli och cashewnötter). Riktigt gott var det och hela familjen gillade det!

Receptet går att hitta här: http://www.tasteline.com/recept/Kyckling_med_cashewnotter_pa_thailandskt_satt




Fika: 1 kanelbulle + vinddruvor. Kranvatten. (glömde fotografera)


Förberedelse inför morgondagen

Har precis tagit upp kycklingfilé till min matlagning imorgon. Har fått order om att jag ska fixa lunchen.
På menyn står det "Thaikyckling med cashewnötter och ris"
Hittade ett recept som verkade supergott, och som dessutom kommer från en restaurang!
Återkommer imorgon om hur det gick, så får vi se om det är något recept som är värt att hissa eller dissa?

Dag 11 - heldagsuppdatering

Frukost: Lättyoghurt (0,5% fett) med melon, äpple och russin i. Varmt citronvatten med ingefära.



Lunch: Vatten, Sallad, fullkornsris, gryta med quorn, paprika, lök, champinjoner mm.



Mellanmål: Bröd (gott&gräddat), sallad, skinka, ost och paprika.



Kvällsmat: Fullkornstortillas med tacofärs, majs, gurka, lätt créme fraighe, riven ost. Kranvatten till!



Efterrät: Jordgubbsglass, och även vinbärsglass! (båda hemmagjorda)


Dag 10 - heldagsuppdatering

Blir trots allt en heldagsuppdatering fast jag sa att jag skulle försöka undvika det... Men så får det bli!

Lunch: Nykokt färskpotatis, morot, cocktailtomat, halv avocado, 1 ägg, lätt créme fraighe med dill/gräslök/persilja, salt och lite peppar. Varmt citronvatten med ingefära.



Fika: En skål med blåbärssoppa och keso (glömde fotografera), sedan en bit av mammas nybakade vinbärspaj!



Kvällsmat: Blev soppa till kvällsmat som min äldsta syster gjorde. Höstens gryta hette den tydligen. Den innehöll potatis, korv, morot, purjolök, vatten och buljong! Lättmjölk fick det bli till!



Imorgon lär bli en heldagsuppdatering igen, för det står jobb på schemat!

Dag 10 - Godmorgon!

Ligger här i sängen och spanar runt på lite olika bloggar. Hittade supergoda maträtter, eller dem såg goda ut i alla fall. Smörgåstårta är min största favorit, och jag har hittat lite olika recept på varma smörgåstårtor. Väldigt sugen på att testa detta. Någon som vet om det är gott?
Såg även ett recept på någon thaikyckling med ris, detta lät också väldigt lockande!
Herregud vad mat kan vara lockande gott!

Idag blir det ingen frukost. Vaknade vid kvart i 11. Lunchen är alldeles strax färdig nu, så tyckte inte det var så lönt att äta rejäl frukost när det är lunch 2 timmar senare. Det är förklaringen till varför jag har fastnat här i sängen med datorn.

Ledig från jobbet idag, så himla skönt! Ska försöka vara lite duktigare att uppdatera genom dagen, och inte klockan 23.30 på kvällen. För övrigt blir det städardag med tanke på det molniga vädret. Vart tog solen vägen egentligen?


Dag 9 - heldagsuppdatering

Hej folket!
Har fullt upp om dagarna, så får bli sådana här sena kvällsuppdateringar. Idag har jag cyklat 6 km, gått 3 km. Har även legat på stranden och stekt några timmar!

Jag försov mig idag, skulle träffa en kompis i stan kl 11. Och 10.38 vaknar jag av ett sms, KLANTIGT! Det blev en jäkla fart på mig kan jag tala om. Flög upp från sängen, kastade på mig kläderna och tog en yoggi yalla i farten och slängde ner den i cykelkorgen, och cyklade som en idiot. kl 11.01 var jag i stan, inte dåligt! och yoggin hann jag slänga i mig medans jag cyklade!




När jag kom hem var det lunchdags, och då var jag hungrig! Hade lite tid att laga mat på också, så det fick bli en smaskig blandning!
Det blev: Fullkornspasta, Skinka, Melon, blandning utav avocado + torkade aprikoser klippta i bitar + cashewnötter + cocktailtomater. Varmt citronvatten med ingefära i.




Efter jag ätit gjorde jag en burk med fruktsallad (melon, päron, russin, nektarin, valnötter) för att ta med till stranden. Detta delade jag, pappa och syrran på i varsitt plastglas. Fick dock inte med mig kameran  i strandväskan, så fick tyvärr ingen bild på detta..

Till kvällsmat hade mamma gjort en pastasallad med fullkornspasta, sallad, rivna morötter, kidneybönor, avocado, majs och citrondressing. Till detta blev det rökt skinka och lättmjölk!




Blev en pasta-dag idag, och måste säga att det var väldigt gott i den här värmen vi har haft idag! =)

Dag 8 - heldagsuppdatering

Dagen börjades med frukost, för att sedan cykla iväg till jobbet och jobba 9-18.

Frukost: Havregrynsgröt (havregryn + quinoa) med färsk persika, russin och lättmjölk! Till detta blev det varmt citronvatten med lite ingefära i!



Lunchen på jobbet: Pastasallad med fullkornspasta, skinka, gurka, paprika, sallad och coctailtomater. En avocado vid sidan av och ett stort glas vatten som blev påfyllt efterhand.



Till fika fick jag slänga i mig en halv frökuse med skinka, ost och cocktailtomat på. Pålägget hade legat i kylen på jobbet sen i torsdags förra veckan, så denna mackan var inte speciellt god... fick bokstavligen tvinga i mig den.



Mamma jobbade ikväll när jag kom hem, så det blev pappas välkända pannkakor (med grahamsmjöl)!



Ikväll cyklade jag och syrran ner och satte oss i parken, där var det underhållning av välkända ståuppkomiker, så vi satte oss utanför ingången och lyssnade! Skrattade så tårarna rann!


Dag 7 - heldagsuppdatering

Jag vaknade rätt sent idag, vid halv 12. Så det fick bli frukost istället för lunch!

Fick bli en rejäl frukost med havregrynsgröt (ekologisk havre och quinoa) med russin och lättmjölk i. Till detta varmt citronvatten med lite ingefära i.




Hittade denna havregrynspåsen i skafferiet och tänkte "detta måste jag testa!". Skall tydligen vara väldigt nyttigt. Och dessa russin måste jag tipsa om!! Så otroligt saftiga och goda. Vi råkade köpa hem dem av en slump för det vanliga fabrikatet var slut, och tur var detta! Nu har vi köpt hem 3 burkar av denna nya sorten vi hittat!




Efter frukosten smorde jag in mig i solkräm och klädde på mig, nu var det dags att ta den här älsklingen på en cykeltur mot simstadion!



Väl framme simmade jag 1000 meter! Skönt att svalka av kroppen efter den heta cykelturen.



När det var färdigsimmat så la jag mig på handduken och självtorkade lite, för att sedan dra på mig kläderna och cykla hemåt igen. En lång och svettig cykeltur med uppförbackar hela vägen hem! Höll på att totaldö, helt ärligt. Kände mig svimfärdig i backarna!

När jag äntligen kommit hem, blev det mellanmål direkt. Blev lättyoghurt (0,5% fett) med persika, päron och lite russin i (för att få upp energin någorlunda igen). Till detta blev det färskpressad juice!



Till kvällen åkte vi hem till släkten, för ännu ett släktkalas. Känns som alla fyller år nu på sommaren! Fest hit, och fest dit. Där blev vi bjudna på pitabröd, kebabkött, grönsaker och hemmagjord vitlökssås. Jag hoppade över pitabrödet och körde på kött och grönsaker, jättegott var det!




Till efterrätt/kvällsfika blev det kladdkaka, grädde och jordgubbar. Jag hoppade över grädden, och tog en pytteliten bit av kladdkakan. Annars blev det jordgubbar för hela slanten! =)



Eftersom det fanns 2 stora skålar jordgubbar på bordet, satt man och små åt dessa under kvällens gång! Tur att jordgubbar är nyttigt iaf, för det är nog bland det godaste som finns!



Ganska nöjd med dagen, 1 mils cykling + 1 km simning och tillsammans med detta total avslappning! Nu är det dags att sova!


Dag 7 - Vägning & Mätning

Längd: 161 cm
Vikt: 59,7 kg (-0,7 kg)
Midja (smalaste området): 66 cm (-2 cm)
Midja (bredaste området): 83 cm (samma som innan)
Lår: 60 cm (samma som innan)
Rumpa: 96 cm (-1,5 cm)
Arm: 29 cm (samma som innan)

Det blev trots allt en liten förbättring på en vecka! =)  

Nervös!!

Kom precis på att det är min första vägning imorgon bitti...
Nu kom fjärilarna i magen fram.
Har inte märkt någon skillnad än, och har svårt att tro att det har ändrats någonting med tanke på det där rosévinet och några efterrätter osv. som blev nu i veckan.. 
Eller så tänker man bara på allt det man har ätit pågrund av att man är helt inne i det här nu och inbillar sig att man känner sig större nu än innan...?
Återstår att se..


10 matvanor att ladda med

Sitter här och läser iForm och tänkte dela med mig lite av innehållet!

10 matvanor att ladda med:

1. Havregryn - Innehåller massor av långsamma kolhydrater, sunda fettämnen och fibrer som ser till att du får en effektiv och jämn tillförsel av energi.

2. Avocado - Ger såväl hjärtvänligt fett, fibrer som främjar matsmältningen, lite kolhydrater och immunförsvarsstärkande E-vitamin och gör därmed att du mår bra.

3. Blåbär - Ger muskler och hjärna stor mängd bränsle i form av massor av kolhydrater, samtidigt som bären är fyllda med immunförsvarsstärkande färgämnen som bland annat ger ett bra skydd mot små och stora infektioner.

4. Grönkål - Inngehåller många värdefulla antioxidanter som bland annat skyddar dig mot förkylning. Dessutom innehåller kål mycker fibrer som är bra för matsmältningen och den är så kalorisnål att den känns lätt i magen.

5. Fullkornspasta - Ger massor av kostfibrer och därmed en sund och bra matsmältning. Dessutom ger pasta dig massor av bränsle till muskler och hjärna så att du kan hålla energin på hög nivå.

6. Torkade bönor - Innehåller många kostfibrer som är bra för matsmältningen, långsamma kolhydrater plus en rad värdefulla vitaminer och mineraler som gör både bruna och vita bönor till energiknippen.

7. Lättyoghurt - Innehållet av bakteriekulturer som främjar matsmältningen säkrar en stark tarmflora som inte bara gagnar din matsmältning utan också stärker ditt immunförsvar och skyddar dig mot olika sjukdomar.

8. Lax - Fet físk som inte enbart är en förträfflig källa till energigivande D-vitamin - den innehåller även massor av fiskolja som bevisligen främjar din mentala prestation i vintermörkret.

9. Mandel - Ger stor mängd immunförsvarsstärkande E-vitamin, en stor mängd matsmältningsfrämjande kostfibrer och många långsamma kolhydrater som totalt sett gör att du kan hålla dig på topp lång tid.

10. Choklad - Om innehållet av kakao är högt ger choklad massor av immunförsvarsstärkande antioxidanter och hjärtvänliga fettsyror plus ämnen som möjligtvis kan främja hjärnans serotoninproduktion och främja din mentala energi.


Dag 6 - Kvällsmat

Till kvällsmat fick det bli rester från gårdagens kalas. Potatis som varit i ugnen med timjan, fläskfilé, hemmagjord tzatsiki, morötter, paprika, cocktailtomater och lite persilja. Drack vatten till!



Min syster bjöd på sin hemmagjorda vinbärsglass med jordgubbar till!


Överfullt med hälsotidningar i sängen

Nu sitter jag här i sängen med 21 stycken hälsotidningar framför mig!
Fick låna dem av mamma, som tidigare har prenumerat på alltifrån
Topphälsa - iForm - Sportguiden
So here we go! =)


Dag 6 - Mellanmål

Vi åkte iväg för att kolla på trädgårdsmöbler och lite annat, tiden bara rann iväg och helt plötsligt hade vi hoppat över lunchen. Magen kurrade hela tiden och var jag kände mig hungrig som en varg. Kom hem vid halv 5 och då har jag inte ätit något sen frukosten vid kvart över 10.
Jag ville inte äta macka igen, så det fick bli blåbärssoppa med keso i, med en halv avocado vid sidan av. Till detta kokade jag te (african roobios) som jag hade en liten klick honung i.



Till detta tog jag en liten bit hembakat bröd med ost, cocktailtomat och paprika på! (har bild på detta också, men verkar som att uppladdningen bråkar med mig just nu efter att jag la upp bilden på blåbärssoppan, så nu har allt här hängt sig helt plötsligt, typiskt!)


Dag 6 - frukost

Idag blev det frukost vid kvart över 10, ovanligt tidigt för att vara mig när jag är ledig från jobbet! Men det är bara positivt, då har jag lite längre dag idag och hinner med mer saker!

Min frukost idag såg ut såhär: Bröd (2 halvor frökusar), lite smör, skinka, ost, gurka, sallad, tomat, paprika.
Blev som vanligt varmt citronvatten - med en förändring. Testade att ta i lite ingefära som jag läste om igår. Blev ingen jättedrastisk skillnad, men man kände att det fanns något mer i smaken än vanligt, inte helt tokigt!


Dag 5 - Gäster på besök

Ikväll har vi haft gäster på besök. Blev en grillmyskväll hemma. Någorlunda bra mat, fast mindre hälsosam dricka. Blev en välkomstdrink med blandning utav Absolute Vodka Rasperry, sprite och tropisk juice med fruktkött. Jag hann inte protestera innan fadern min hade hunnit blanda ett glas till mig med. Och mamma ger honom kommentaren "är du säker på att hon vill ha?" och pappa svarar fort "KLART HON SKA HA!"
Mycket god fördrink som jag sakta drack utav för att spara på det goda. Blev några pistagenötter till drinken!

 



Maten:
Grillat kött, potatis som varit i ugnen, hemmagjord tzatsiki, morötter, paprika och en blandning utav tomat, basilikablad, halomi-ost och dressing.



Till detta drack jag rosévin blandat med sprite, vilket jag egentligen borde ha undvikit.. Men när man har gäster får man ibland göra undantag såna här fina sommarkvällar!



Kvällsfika:
Jordgubbs/fläder cheesecake, African Rooibos te, ett glas av välkomsdrinken - vilket jag inte drack utav. Blev att jag hällde ut det till sist, kroppen sa ifrån.

 


Dag 5 - Mellanmål

Eftersom frukosten blev vid lunchtid idag, så blev det ingen lunch för min del idag.

Mellanmålet: Bröd (gott och gräddat) med rökt skinka, ost, ½ avocado, keso, solrosfrön och paprika. Vid sidan av åt jag den andra halvan av avocadon och till så drack jag den supergoda färskpressade juicen vi har hemma nu (Godmorgon - Apelsin med jordgubb och svarta vinbär)


Dag 5 - frukost

Nu sitter jag här med datorn vid köksbordet, har precis fått i mig frukost. Mätt som en plätt är jag, förstår inte varför jag blev så himla mätt helt plötsligt? Känns som magen ska sprängas, och ändå har jag inte ätit mer än vanligt. Kanske för att jag åt saktare än normalt, brukar äta rätt fort i vanliga fall. Äsch, jag vet inte varför det blev så...?

Min frukost såg i alla fall ut såhär: Mild naturell yoghurt (Arla) med ett stort Jona Gold äpple, och två stora skivor som jag delade upp i bitar från melon piel de sapo.
Hälften av frukten hamnade i tallriken tillsammans med yoghurten och den andra halvan på en liten tallrik bredvid. Jag drack som vanligt varmt citronvatten till! Mamma köpte hem massa citroner igår så vi har laddat upp så jag kan fortsätta dricka detta! Har även fått min redan nyttiga mamma till att börja dricka detta, inte dåligt!



Nu när jag ändå satt och åt frukost med datorn i närheten gjorde jag en liten research på allt jag åt.

Äpple: Har ni hört att äpplen är en av de nyttigaste frukterna som finns? Detta visste inte jag om förrän nu. De innehåller rikligt med antioxidanter.
Antioxidanter är kemiska molekyler som förebygger oxidation i våra celler, kroppens egen rostskyddsbehandling! Antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikalerna och anses vara centrala för en långlivad hälsa!
Detta innebär att äpple kan förbättra minnet, kan minska risken för cancer och hjärtsjukdom. På den sidan jag läste på tog de speciellt upp bröstcancer tjejer! 1 äpple om dagen kan minska risken med 17%, 3 äpple om dagen kan minska risken med 39% och 6 äpple om dagen kan minska risken med 44%.
Dessa forskningar har genomförts på möss, vilket dom ofta brukar ha som testdjur när det gäller oss människor.

Melon piel de sapo: I Spanien äts det mycket melon, något som vi alla andra borde kopiera. Melonen innehåller mycket mer än vatten och få kalorier trots den sockersöta smaken. När man pratar om melon i Spanien så menar man inte vattenmelon som man gör här i Sverige. Vattenmelon har ett eget namn i Spanien som inte har med melon att göra överhuvudtaget: Sandia. Melon är honungsmelon, nätmelon och liknande varianter. Den vanligaste melonsorten är en ganska stor, oval och svartgrön-gul sort med tjockt skal som heter "piel de sapo". (Padd hud).
Många tror att meloner innehåller mycket socker pågrund av att den är söt, men i verkligheten är melon smalmat: Den innehåller 95 procent vatten och ger bara 40 kalorier per 100 gram.
Melon är väldigt rik på antioxiderande provitamin A som skyddar huden, framförallt mot solens skadliga strålning. Dessutom innehåller den mycket C-vitamin: 25mg och hälsosamma kost fibrer.
Mer melon åt folket!

Russin: Det är ständig diskussion om russin är nyttigt eller onyttigt. Russin är nyttigt i en begränsad mängd. Russin är som allt annat en frukt, från början vinddruvor. Det man får tänka på är att ett litet russin motsvarar en stor vinddruva. Russin är energirika och om man äter för många till förhållande hur mycket energi man gör av med under dagen, så kan det lagras till fett. Så sitt inte och ät en hel förpackning russin, utan ta några stycken till yoghurten eller i fruktsalladen eller till mackan på morgonen.

Varmt citronvatten: När man genomgår en detox rekommenderar många att ha varmt citronvatten på schemat på morgonen till frukosten. Det är en av sakerna som hjälper till utrensning av kroppen. Varmt citronvatten sätter fart på utrensning av gifter runt levern. Genom en detox på 1-2 veckor minskar man i vikt, och magen blir betydligt mindre. Många dietister gör en detox 2-3 ggr om året. Förutom varmt citronvatten skall man bara äta frukt och grönt.
Läste ett tips från Ulrika Davidsson (författare till boken ”Gå ner i vikt med detox”), att ha lite ingefära i citronvattnet. Jag sökte upp ingefära för att se vad det hade för egenskaper, och det visade sig vara en riktig höjdare!
Ingefära stimulerar aptiten och matsmältningen. Den verkar även antiinflammatoriskt. Andningen och blodcirkulationen i hjärnan stimuleras, och kan därigenom även reducera smärta vid huvudvärk. Ingefäran är hjärtstärkande, och effektiv mot illamående och åksjuka!

Sovdags - sömn att ta ikapp

Godnatt allihopa! Det har varit en låååång vecka för mig, med tidiga morgonar. Imorgon ska jag sova ut och ta igen lite sömn. Lär sova lika gott som den här sötnosen som ligger heldäckad i min säng!



Dag 4 - Kvällsmat

Som sagt så blev det grillad hamburgare till kvällsmat, hamburgaren hade mamma blivit tipsad om i tidningen "Allt om mat", vet dock inte vad fabrikatet hette, den var iaf saftigt god! Till detta blev det Frisco hamburgerbröd. Inne i hamburgaren blev det ketchup, mammas specialgjorda dressing till mig (naturell yoghurt, chili sauce, lite ketchup, salladskrydda och någon mer krydda som jag inte kommer ihåg för tillfället...) Utanför hamburgaren blev det sallad, persilja, tomat, paprika, sockerärtor och morötter.
Dryck: Lättdryck BOB - svartvinbär



Som "efterrätt" blev det en aprikos, säsong för dessa nu! Och dom är dessutom supergoda!!


Dag 4 - Frukost & Lunch

Frukost: Fullkornsbröd (riktigt mörkt bröd, lite för mörkt för min smak) med skinka, ruccolasallad, gurka, keso, solroskärnor och coctailtomat (riktigt gott tillsammans!). En halv avocado, som är en av mina frukt/grönsaksfavoriter! 4 små smultron och en jordgubbe från trädgården. Varmt citronvatten! 




Lunchen på jobbet: Fullkornspasta, fläskkarré med brunsås. En rejäl sallad fick det bli till. Vätskepåfyllning med vatten.


Hade fullt upp på jobbet idag med, så hann inte få i mig någon fika. Så det fick gå utan idag. Snart är det dags för kvällsmat, får bli grillad hamburgare idag.
Magen säger emot för jag kopplar ihop hamburgare som något onyttigt, men får göra en nyttigare variant av det med mycket grönsaker!
Behöver ju inte bli så onyttigt när man gör den själv!
Återkommer ikväll med bilder!


Dag 3 - Heldagsuppdatering

Idag stod det jobb på schemat. Kl 8.30 var det dags att hoppa upp ur sängen. Kan ju inte säga att det var så mycket till hopp, för herregud vad trött jag var!! Blev några enstaka timmars sömn, och det kändes som jag inte hade sovit på 100 år. Hela kroppen sa nej, nej, nej. Och sömnen är ju hälften av det viktiga när man ska vara hälsosam. Får jobba på att gå och lägga mig tidigare!

Dagens frukost: Blåbärssoppa med keso (ser ju lite intressant ut kanske..men det är faktiskt gott)

Varmt citronvatten till även denna frukosten. Kommer ihåg att vi drack kallt citronvatten när jag var liten, men det här är så mycket godare, citronsmaken framhävs mer när vattnet är varmt! Pluspoäng!




Dagens lunch: Blev rester från förgårdagens picknick. Kycklingfilé, potatissallad, salladsblad och cocktailtomat.




På jobbet var det fullt upp, så hann inte göra min macka jag hade planerat att ha till mellanmål. Som tur var hade jag med en yoggi yalla jag kunde dricka av emellanåt!




När jag cyklat hem från jobbet, drog jag på mig träningskläderna och cyklade iväg till Galgberget och joggade en runda innan kvällsmaten. För att få i mig lite energi åt jag en halv energibar.

 Allévo - Red Berries

Blev inte lika lång runda som jag hade tänkt mig, men jag rörde i alla fall mig tillräckligt för att svetten skulle rinna från mig.
När jag kom hem blev det duschen, och sen stod maten på trädgårdsbordet!

Fullkornspasta, skinka, citron- och limesås, grönsallad, melonbitar och lättmjölk. Blev en liten aprikos till efterrätt medans de andra åt chokladmoussen från i tisdags.



Blir en heldagsuppdatering imorgon också eftersom jag jobbar hela dagen, men jag lovar att fortsätta vara duktig med ha kameran med i väskan!
Dags för den viktiga sömnen nu, godnatt gott folk!


Dag 2 - heldag Danmark

Förlåt, förlåt, förlåt! DÅLIG UPPDATERING.

Var i Danmark hela dagen/kvällen lång igår med familjen. Kom hem inatt och idag har jobbat hela dagen! Har däremot varit duktig med kameran och fotograferat allt jag ätit! Så får köra dubbel-dagsuppdatering nu!

Klockan stod på 5.30 och det var dags för frukost innan färden mot Gilleleje!

Frukost: Havregrynsgröt, päron i bitar, russin och lättmjölk (tallriken var full från början)
Till detta dracks det varmt citronvatten!




När vi kommit till Danmark var det dags för mini-brunch.
Fullkornsfrallor med hemmagjord räkröra på, gurka, paprika, salladsblad, aprikos och färskpressad apelsinjuice.





Några timmar senare var vi och badade, blev även lite solning på stranden med god lunch med oss i picknickskorgen!

Pastasallad med rökt skinka, rödlök, paprika, solrosfrön, färskost med vitlökssmak, ruccolasallad, salt, peppar och tabasco.
Pirog med köttfärsfyllning. Salladsblad, morot
och gurka. Blev även några melonbitar som jag inte fick med på bild.
Danskt mineralvatten.




Det var riktigt varmt och svettigt. Även om man ätit bra med mat hela dagen var energin låg och huvudvärken började smyga sig på. Någon sorts fika var nödvändig, det fick bli glass som bröt lite mot min "nyttighet". Men det var galet gott i värmen!

Det fick bli 2 kulor, lakrits och jordgubb!





Till kvällen blev det en italiensk restaurang, en jättemysig sådan. Jag hade lite ångest inför denna måltiden, restauranger brukar ju inte direkt ha den nyttigaste maten.
Medans resten av familjen tog pizza, så tog jag färsk tagliatelle med kyckling, timjan och parmesanost! Suuupergott! Men väldigt mättande, antagligen var det väl någon sorts grädde i, för min mage blåste upp sig som en stor ballong och jag kände min nästan spyfärdig (känslig mot grädde), eller så var det min inställning till att den skulle vara onyttig innan jag ens hade sett den, när den kanske inte var så farlig egentligen..?
Vi fick varsin klubba efter maten, min gav jag bort till fadern min! Lite småstolt med tanke på att jag älskar godis!


 
Helt klart en 2a placering på min topplista av godaste pastarätt!


Dag 1 - picknick kvällsmat

Nu är jag hemkommen från picknicken! Blev inte lika farligt som jag trodde, tur att min övriga familj är någorlunda nyttiga iaf!

Förrätt: Vilmas knäckebröd "Sesam & Vallmo" (rekommenderas starkt) tillsammans med tonfiskröra.





Huvudrätt: Kyckling som blev tillagad i micron, sallad med vattenmelon, fetaost, basilika blad och dressing. Potatissallad och kallrökt skinka. Kall citron/lime sås.





Dricka: Mineralvatten





Efterrätt: Fransk chokladmousse med jordgubbar och vinbär.



Förvånande nog innehöll tydligen den här franska chokladmoussen bara
mörk choklad, ägg, vatten och lite salt
Man undrar om min syster missade någon ingrediens som t.ex. socker?
Men icke sa nicke!
Riktig mysig picknick med mumsig mat!


Dag 1 - eftermiddagsfika/mellanmål

Dags för mellanmål. Det fick bli Frökusar (Fazer) som jag också åt till frukost, mycket gott bröd som jag kan rekommendera!. Jag bredde iordning två extra halvor imorse när jag ändå var på G. Hade tänkt ha med mig dem till jobbet, men blev att jag hann cykla hem och äta dessa hemma. Cykelturen är uppe i 1,2 mil idag. Sista vändan tog jag med bilen (dåligt av mig), men tyckte jag hade cyklat tillräckligt idag ändå! Brukar ju inte behöva ta mig fram och tillbaka så mycket till stan som idag.
Min mamma och pappa firar silverbröllop idag, så därför ska vi ut på picknick hela familjen. Min syster har lagat maten som består av förrätt, huvudrätt och efterrätt. Här får jag passa mig, efterrätten står i kylskåpet och ser ut som chokladmousse. Så typiskt första dagen! Får väl göra ett undantag och äta lite, lite utav den! Lägger upp bilder från picknicksmaten senare! Hej så länge!



Dag 1 - lunch

Idag steker solen ute, och det gäller att vara noga med matätningen. Med tanke på att klockan ringde 07.20 imorse, så känner jag att jag lyckats få ett jämnt intag utav maten idag.
Till lunch blev det gårdagens kvällsmat, fullkornsspagetti med timjan-sås och färdiggrillad kyckling, och då åt jag endast det vita köttet, dels för att jag inte gillar skinnet. Men har även läst att det vita köttet är nyttigt, innehåller mycket protein vilket är viktigt att ha när man tränar och bygger upp muskler. Kyckling överhuvudtaget har svårt att bli "onyttigt/fett", sålänge man inte friterar eller steker i massvis med smör.
Till maten åt jag ett stort salladsblad och en tomat för att få i mig lite grönsaker! Vatten blev det till detta kalaset.


Fullkornsspagetti, timjan-sås (lätt crémefraighe, matlagningsgrädde, kinesisk soja, salt, peppar, timjan), färdiggrillad kycklingklubba. Salladsblad och tomat.


Dag 1 - frukostdags

Första frukosten på denna resan fick bli två halvor av mörkt bröd med pumpakärnor på. Som pålägg hade jag sallad, ost, skinka, gurka och paprika. En smakrik och mättande macka! Till detta drack jag varmt citronvatten, vilket ska rensa ut slaggprodukterna ur kroppen. Åt även en nektarin till, mycket gott!
Kommer äta en rejäl och bra frukost varje dag, så jag har energi och näring till hela dagen. På kvällen ska jag hellre försöka äta lite mindre, t.ex. hoppa över den där kvällsfikan.
Har hunnit cykla 6 km, till stan och hem igen. Hade visst lite fel uppfattning om jobbtiderna idag, så jag gick upp några timmar för tidigt! Så ska cykla ner igen om 15 minuter. Blir en rejäl cykeldag idag, det gillar vi! Och dessutom 35 grader ute i solen kl 10 på morgonen, gäller att klunka i sig massvis med vatten idag!

första dagen till ett hälsosamt liv.


Första avstämningen

Längd: 161 cm
Vikt: 60,4 kg
Midja (smalaste området): 68 cm
Midja (bredaste området): 83 cm
Lår: 60 cm
Rumpa: 97,5 cm
Arm: 29 cm

Mitt BMI: 23,3
(Kommer inte gå så mycket på BMI eftersom jag tränar, och BMI utgår ifrån att man inte tränar. Men kan ändå vara intressant att ha med)

BMI under 18,5 - underviktig
BMI 18,5-24,9 - normalviktig
BMI 25-29,9 - överviktig
BMI 30 och uppåt - fetma

Kommer väga och mäta mina kroppsmått en gång i veckan, detta kommer bli på måndagar som idag. Jag hoppas att det kommer visa något resultat. Wish me good luck!


Många drömmar och mål - ett utav dem

Jag får väl ta och välkomna mig själv! Nu har jag också tagit steget ut i bloggvärlden, har tagit ett bra tag men nu var det nog dags.
Denna bloggen kommer bli min tränings-kost-dagbok.
Vill börja leva lite mer hälsosamt, och även slimma till kroppen lite. Jag är inte överviktig på något vis, men känner själv att jag vill må bättre och även få bort det där lilla hullet man själv hatar. Fick idén från en kompis, som gör såhär anonymt och tyckte det var en riktigt bra idé!
Har perioder där jag tränar jättemycket och då äter jag också oftast någorlunda nyttigt automatiskt. Men nu är det sommar, och det betyder alla de där goda middagarna, goda efterrätter, allt festande med alkohol som sätter sig som fastklistrade kalorier på magen, och inte för att tala om all läsk man råkar få i sig lite då och då.
Jag tränar regelbundet, innan sommaren 3 ggr i veckan minst. Men nu de senaste sommarveckorna har det blivit 1 gång i veckan. Kör military fitness, riktigt tuff och rolig träning! Träningstiderna har ändrats, tidigare var det mån-ons-tors. Och nu är det ons-sön. Söndagen där är inte speciellt motiverande att gå till, och det kan nog vem som helst hålla med om! 
Så för att nu känna mig lite pressad och motiverad så tror jag denna bloggen kan hjälpa mig på vägen framåt. Detta kommer bli som en guide, och kanske blir det någon annan som blir motiverad av det här också?
Blir glad ifall det uppstår kommentarer eller frågeställningar! Så jag hoppas att det kan ge någon nytta till er med!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0